yukarı çıkalım mı?

5 Eylül 2020 Cumartesi

Bu Hafta İzlediklerim-Okuduklarım-Dinlediklerim

 Bir yeni bir de baya eski bir film ile devam edelim bu hafta,,


Vertigo-Ölüm Korkusu(1958)


WOOD PRINT of "Vertigo" movie poster. Cinema Movie Posters on WOOD for the  Alfred Hitchcock movie lover. Jame…, 2020 | Vintage filmler, Klasik filmler,  Eski film afişleri

Özet; San Fransisco polisinden dedektif Scottie Fergusson, bir suçluyu kovalarken, damdan düşen ortağını kurtaramaz ve yükseklik korkusu başlar. Polisliği bırakan ve özel dedektif olan Scottie'yi, eski okul arkadaşı Gavin Elster karısını takip etmesi için tutar. Scottie, genç kadının peşinden San Fransisco'ya döner ve kendisini karmaşık olayların içinde bulur.

Nedense eski filmleri daha etkileyici buluyorum. Film bir süre durağan ilerliyor daha sonrasında istemsizce içine çekiliyorsunuz. Gerilim türüne biraz romantizm eklenmiş diyebiliriz.Yine de film  süresi bir nebze daha kısa tutulabilirmiş. James Steward'ı Rear Window(Arka Pencere) filminde izlemiştim ve tatlı bir tesadüf oldu diyebilirim. Yeni filmlerden sıkıldıysanız, eskilerin masumane filmlerinde biraz duraksayabilirsiniz. 


Archive-Arşiv (2020)

Archive - film 2020 - Beyazperde.com

Özet;George Almore, insanla eşdeğer düzeyde bir yapay zeka üzerine çalışmaktadır. Son prototipi neredeyse hazır durumdadır. Bu hassas evre aynı zamanda büyük riskler içerir. George’un saklanması gereken hedefi riski daha da artırır. Çünkü George, ölen karısıyla yeniden bir araya gelmeyi amaçlamaktadır.

Bilim kurgu seviyorsanız yapay zeka üzerine konu edinilmiş birçok film izlemişsiniz. Arşiv de bu konu üzerinde durmuş ancak görünenin arkasında başka bir yapının olması sayesinde film başka bir boyuta doğru yol alıyor. Klasik  yapay zeka filmlerinden ayrıştığı konu da tam olarak burada!


Okuduklarım~

Yeşilin Kızı Anne - Bez Ciltli

Yeşilin Kızı Anne: Gençler için daha uygun olduğunu düşünüyorum. Daha öncesinde yayınlanan çizgi film serilerini izlediğim için çok etkilenmediğimi söyleyebilirim. Anne adındaki kimsesiz bir kızın yanlışlık sonucu evlatlık olarak gittiği Greengables'deki hayatını ve arkadaşlıklarını anlatıyor. Hatta Netflix'de Anne With An E ismiyle de yayın hayatını sürdüren bir diziye konu oldu, merak edenler izleyebilir.


D&R - Kültür Sanat ve Eğlence Dünyası

Hayır Diyebilme Sanatı: Her şeye hayır diyerek hayatımızdaki tüm yüklerden bu kitap sayesinde kurtulabilir miyiz bilemiyorum ancak bir şeyleri düzeltmek adına iyi bir başlangıç sağlayacağı kanısındayım. İçimizden Hayır demek geçerken Evet dediğimizde kendi varlığımızdan ve benliğimizden parça parça eksiliyoruz. Sağlıklı bir benlik bilinci ve huzurlu bir hayat için Hayır hayatımızda yerini almalı.Özellikle gençlerin okuması gerektiğini düşünüyorum.  Yalın ve anlaşılır anlatımıyla hayatın içinden sunduğu kesitlerle Hayır demek adına çok iyi geleceğini düşünüyorum.


Dinlediklerim

Can Güngör-Uçurumlardan
Yeni Türkü-Eyvallah
Canozan & Sedef Sebütekin-Sıradan Hayat
Neyse-Uzak
İsa Kocaman- Sevmeden de Yaşanmaz



Bizi rahatsız eden şeyleri unutmaya başlamak için sonbahardan daha uygun bir mevsim yoktur.

Paulo Coelho

5 yorum:

  1. Tavsiye vereyim kesinlikle adsense ve şifreli blog kullanın. Blogumda reklama tıklarsanız sevinirim blogunuzu takipteyim.

    YanıtlaSil
  2. gelcektim ama çözmüşsün zaten devamını oku sorununu, gelcam yineğğğ :)

    YanıtlaSil
  3. anne izledim de bugünlerde alcam okucam ben de seriyi, vertigooo bi de north by northwest izleseneee :) bi dee, intacto, house of games, bunnarı daa :) müthiş psi okuyum ben dee :) archive de pekuu :)

    YanıtlaSil