yukarı çıkalım mı?

24 Şubat 2015 Salı

Mimlendim: Kitaplara Dair Mim

Beni fahri kardeşi yerine koyan ve kısa zamanda aramıza oluşan inanılmaz bağ ile benim de fahri ablam olan Dilek'ciğim beni mimlerse katılmamak olur mu? Hem de kitap mimi ..



Öyle mim açıklamaları gördüm ki acaba ben yapmasam mı bile dedim. Ama karınca kararınca, elimden geldikçe okuduklarımı, sevdiklerimi, düşüncelerimi az da olsa sizlere sunayım dedim.


1-Kışın okumak için favori kitabın var mı?

Maalesef yazlık kışlık kıyafetleri ayırır gibi kitapları ayıramıyorum. Ayıran var mı onu da bilmiyorum. Kitap dediğinin mevsimi mi olurmuş canım. Yok öyle şey, vallahi yok. Beğendiğimi alır, istediğim zaman istediğim yerde okurum. Sonra nerede okuyorsun kitapları diyenler olmasın diye hani baştan söyleyeyim.

2- Kapağı mavi olan kitapların?


* Semerkant Tılsımı-Jonathan Stroud 
Fantastik edebiyata adım atmamda önder kitaplardan birisi diyebilirim. Ortaokul ya da lise çağında alınmış olmalı.

*Kürk Mantolu Madonna-Sabahattin Ali .. 
”Dünya’nın en basit, en zavallı, hatta en ahmak adamı bile, insanı hayretten hayrete düşürecek ne müthiş ve karışık bir ruha maliktir!... Niçin bunu anlamaktan bu kadar kaçıyor ve insan dedikleri mahluku anlaşılması ve hakkında hüküm verilmesi en kolay şeylerden biri zannediyoruz."

Deli Çocuğun Güncesi-Özgür Bacaksız
Kısaca başucu kitabı olmaya adaydır. Bir sayfasında hatta çoğu sayfasında kendinden bir iz bulman olasıdır.

3- Yılbaşı ağacında yıldız olarak kullanabileceğin bir kitap?


Yılbaşı ağacı süsleyen birisi değilim, hatta hiç sevmem. Lakin Simyacı baş tacı, bu bir gerçek. İnsan gözünün önünde duranı asla fark etmiyor, neden bilmem. Sırf merak ettiğimden ve özel baskı olmasından dolayı ciltli olanı almıştım. İyi ki de ciltli almışım, daha sağlam oluyor. Ancak içinde resimlerin olması hiç hoş değildi. Resimlere bakmamak için kendimi epey zorladım diyebilirim

4-Kış tatili için mükemmel kurgusal  bir dünya?


Kitaplara neden mevsim biçiyorsunuz. Benim gözümde en güzel kurgulardan birisidir. Diğer kitaplarına da talibim artık :)

5- Birlikte tatile gidebileceğin bir karakter?


Tabii Robert Longdon. Şifrebilimci, uzman, zeki, bilgili, kültürlü, centilmen daha ne olsun.
Bahsettiğim kişi Tom Hanks değil. Yanlış anlaşılma olmasın. Böyle bir karaktere o oyuncu olur mu Allah aşkına!

6- Bu sene için listende olan kitaplar neler?


Daha fazlası var ancak şimdilik bunları koymak daha uygun. Kitap okuma işini düzen koyup, daha fazla kitap okumak istiyorum. Okuduğum türde de biraz sapmalar yaşasam fena olmayacak.

7- Favori içeceğin, atıştırmalığın ve filmin neler?

Favori içecekler: Kahve, Burn, Vişne Suyu, Ananas Suyu, Kola, Maden Suyu
Atıştırmalık: Cips, Çikolata, Patlak Mısır, Ülker Probis, Ekler
Sevdiğim Filmler: V For Vendetta, Avengers, Demir Adam, Predestination, Man From Earth, Fil Adam, Kürk, Tutku Hz İsa (Epey gerçekçi, ağlamadan zor izlenir), Açlık Oyunları, Kırımlı,
Dedemin İnsanları, Neşeli Günler, Çalıkuşu 1966, Çöküş, Operasyon Valkyrie, Mavi Pijamalı Çocuk..

Tekrar teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim kuzum. Bu mim biraz olsun silkinip kendime gelmem için iyi bir neden oldu. Kitap okuma ve kitap tercihlerimde büyük bir sapma olacak. Aslında iki kişiye teşekkür etsem yeridir. Dilekçe'me ve Fidan'ıma. Teşekkür ederim kızlar. İyi ki varsınız :))

Okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim. Sanıyorum ki mimleyebileceğim birisi kalmadı, herkes yapmış olmalı. Yorumlarınız ne peki? Olmuş mu bu mim ?:D



21 yorum:

  1. Sen yaparsın da olmaz mı bu mim? Küçük kardeşim benim :D Ben teşekkür ederim esas yanıtladığın ve kırmadığın için :) Buarada benim kitaplar Fidan ve seninkilerin yanında sönük kaldı bence bir daha sizi mimlersem ya ben ağır toplarımı indireyim kitaplıktan ya da siz benim entelektüel seviyeme inin lütfen :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben neden aksi bir görüs içersindeyim acaba :D

      Sil
    2. Ben ablayım ya kötü hissetmeyeyim kendimi diye bence yaşlıya saygı yani :D Güzel yetiştirilmişsin de ondan :D

      Sil
    3. Yoo, o yüzden değil. Gerçekleri söylemek ne zaman saygı oldu anlamadım ki :D

      Sil
    4. İnci cidden bizim kızımız olmalısın! :D

      Sil
  2. hmmm
    hazineler döklmş ortayaaa...

    YanıtlaSil
  3. Aşk olsun ikinize ya kendimi dışlanmış hissediyorum öyle yazdığınızda. Baksanıza ne kadar güzel özel kitaplarınız, seçimleriniz var. Türk Dili Edebiyatı mezunuyum ister istemez insanın ruhuna siniyor ağır kitaplar. Okutuyorlar, sevdiriyorlar, anlatıyorlar. Lisede de öğretmenlerim açısından şanslıydım okuyabilmem için hep destek oldular. Atmosfer öyleydi yani tamamen seçimlerim değil:) Sen de iyi ki varsın elbette çok güzel olmuş mimin. Hatta taslağa aldın sanırım niye böyle yaptı ki şimdi diye üzülmüştüm bile. Kitap kitaptır İnci kız, bende öyle kitaplar var ki o zaman alay edersin bu ne ya bunu mu okudun diye:) Bulduğumu koyuyorum kitaplığa. Çöpte bulsam alıyorum ben kitap. Hepsi aynı derecede önemli ne desek de... Eline sağlık. Başka yazılarını bekliyorum sabırsızlıkla. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap kitaptır, okunmayı hakkeder tabii. Demek istediğim biraz daha verimli kitaplar okuyabilmek. Bir dönem sadece fantastik edebiyata sarmış durumdaydım. Şimdilerde yavaştan başka alanlara yönlendirmeye çalışıyorum kendimi.

      Yazma işine gelecek olursam da yarım kalan hikayeyi tamamlamak istiyorum da bir türlü kelimeler cümleye dönüşmüyor, bal kabağı hala bal kabağı gibi duruyor. Biraz zaman biraz ilham bekliyorum. :)

      Sil
  4. merhaba blog takip etkinliğinde rastladım size ve bloğunuzu izlemeye aldım . bana da beklerim
    http://yedirenktekhayat.blogspot.com.tr
    gökkuşağı hikayesi

    YanıtlaSil
  5. ve tabii ki Maria Puder'in güzelliğiii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En başta niyeyse itici gelen sonradan üzüldüdüğüm karakter.

      Sil
  6. tatlım blogunu çok sevdim ve takip ediyorum,bana da beklerim :)

    YanıtlaSil
  7. Çok kitap okuyan biri olarak Simyacı'ya okumamama hayret ediyorum şu an.Bu yazı ile beraber gaza geldim :)Neymiş en kısa zamanda okunacakmış.Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Kitap blog sitene de katıldım canım , sen de bana gelsene burdan :) Chuchward'ın kayıp kıta Mu'yu çok beğeneceğini düşünüyorum. Tabi kumral ada mavi Tuna'yı da...

    YanıtlaSil
  9. Thank you so much Diana. I look at your blog.

    YanıtlaSil
  10. Sanırım bilim kurgu seviyorsunuz ben de bayılırım bilim kırgıya. Bu arada ben yurtdısındayım ve probise bayılmama rağmen bulmam cok kolay olmuyor Bazen . Sen yazınca denetlendim şimdi probis olsa da yeseydik diye ;)

    Iyi okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bilim kurguları severim. Probis bulunabilir diye düşünüyorum. Olmadı buradan güzel bir paket gönderilir bolca abur cubur olan.. :))



      Sil