yukarı çıkalım mı?

30 Ocak 2015 Cuma

Portebello Cadısı - Paulo Coelho


Can Yayınevi
Çeviri:
Celal Üster
Sayfa Sayısı: 242

Gittiği her yere ışık saçan, gittiği her yeri ısıtan bir güneş ufuklarının ötesinde düşünen  herkes için örnek biriydi.


Portebello Cadısı, Paulo Coelho’un yaptığı röportajlar ile kaleme alınan  bir yaşamöyküsüdür. Ancak sıradan bir yaşamöyküsü okuyacağınızı sanıyorsanız çok beklersiniz! Simyacı’ya benzer nitelikle, ruhani oluşumu konu edinmiş, akıcı anlatımıyla her okuyucu kitlesine hitap edecek nitelikte.

Athena!  Gerçek adını bir çığ gibi yutmuş ve ona Athena denmesinden hoşlanan bir kadın.  Gerçeğinin peşinden koşan ve hiçbir zaman eline geçenlerden tatmin olamayan, sürekli daha fazlasını isteyen ve ruhunu tamamlamaya çalışan bir Çingene kızı. Çıktığı ruhani yolculuğunda hemen hemen her dine yönelmiş, her türlü olgunluğu yaşamış,  hem can yarısı hem de tanımadığı bir yabancının varlığında çözüme kavuşmuştur.. Bedenini ruhani bir güce teslim ettiği zaman çevresinden korku ve kuşku duyulduğu gibi saygı ve sevgi çemberinin hudutlarında gelgitler yaşamış ve Portebello sokaklarının cadısı olup çıkmıştır.

Hiç kimse kandil yakıp onu gizli yere koymaz. Tersine, içeri girenler ışığı görsün diye onu kandilliğe koyar.

Büyülü bir ayin.. Muallakta kalan geçmiş yanılsaması.. Ölüm ile yaşam arasında gidip gelmek yerine arafta kalmayı seçmek..  Öğrendiklerini bir başka ruhun aydınlanması için kullanarak kendini tamamlayabilmek.

İnsanlar bir gerçeklik yaratıyorlar, sonra da kendi yarattıkları gerçekliğin kurbanı oluyorlar. Athena işte buna başkaldırdı ve bunun için büyük bir bedel ödedi...

Bir solukta okuyup, beğeneceğiniz kanısındayım.  Hoşça kalın..
Göçebe | İnci

12 yorum:

  1. Çok önceleri "Elif" i okumuştum.
    Değişik bir üslubu var yazarın, en basit duyguyu bile çok sert yazıyor, mutlaka zihnini açık tutman gerek kitaptan / hikayeden kopmaman için
    aldım listeye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akra'da Bulunan Elyazması romanı ile tanıştım Coelho ile. Uzun zaman geçti tabii üstünden, tekrar okuyacağım onu. Ardından Simyacı geldi ve yazara karşı beğenim oluşmaya başladı. Bu romanı da bu vesileyle okumuş oldum. Okurken başka bir düşünce içinde olmadığın taktirde çok da zorlamayan bir anlatımı olduğunu düşünüyorum. Sanırım diğer romanlarına da el atacağım. Elif'i önerirsen dördüncü olarak seçebilirim..

      Sil
    2. Dördüncüye yaz gitsin o zaman :)

      Sil
  2. İnci çok iştahlandım sıradan bir hayat hikayesi değil deyince, hemen okumak istiyorum bunu!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İştahını açtıysam ne mutlu bana. Oku tabii yorumlarını bekliyorum hatta :)

      Sil
  3. Merhaba.Bloğunuzu inceledim ve çok beğendim takibe aldım.Yazılarınızı heyecanla okuyacağım .sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Okuyacaklarım listemdeki bir kitap bu. Buradan yorumunu okumak çok iyi geldi. Eline sağlık... :)

    YanıtlaSil
  5. Simyacıya benzer ve akıcı dedin, canımı yedin. Yıllaaar oldu Coelho okumayalı. O zaman bunu listeye ekleyelim heemmen. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende iyice sardım Coelho'ya. Tüm kitaplarını okumaya ant içtim desem yalan olmaz. Beğendiğinize sevindim. Okuduktan sonrada yorumlarınızı beklerim tabii :)

      Sil
  6. Merhaba,
    Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim. Sevgilerle....
    www.neclasolen.com

    YanıtlaSil