yukarı çıkalım mı?

6 Aralık 2014 Cumartesi

Ruhunuzu Beslemeyi Unutmayın



Müzik , insanlığın varoluşuyla eş zamanlı olarak notalara düşmüş olmalı. Yoksa ruh halimizi yolculuğa çıkaran tınıların beraberliği bizleri neden rahatlatsın ya da  daha fazla gözyaşı dökmemize sebep olsun? İşte! Sırf bu yüzden bile insanoğlu müzikle birlikte doğmuş olmalı, buna inanıyorum.  Kimi zaman yalnızlığımızın birer mezesi, kimi zaman coşkumuzun en iyi dansı oldular. Her ruh halini olabildiğince avuçların içinde sımsıkı tutup, daima yanımızda oldular.


Dönem dönem değişik donanım ve enstrümanlarla karşımıza çıkıp, bizleri hayatın en uçlarında yaşattılar. Kimi zaman mağrur kimi zaman ihtirasın kollarında beşik gibi salladılar bizleri. Ya siz? Hiç hayallerinizi Fa diyez ‘in karesine asıp, dalga dalga yayılan huzuru gözleriniz kapalı düşlemediniz mi?  Oysa ben neredeyse her gün bu düşlerin eşiğinde uykuya dalmayı ne çok severim! Bir müzikalin hayali başkahramanı..  Gerçekler ürkütünce hayali kahramanlığı pek münasip bulurum. Müziğe sığınışım da bundandır. Canım yanacaksa da bunu müziğime, emin ellere bırakırım.

En sevdiğim, keman ailesidir. Bir yay ve birkaç parmak hareketi…  Sanki bütün bu sesler usta bir müzisyenin göğsümde, kalbimden yayılan titreşimlerin bir bütün oluşturup, harika bir müziğe dönüştürmesi gibi. Sanki çalınan viyolonselin telleri değil,  benim bedenim.  Gözlerimi kapatıp, sonsuza kadar dinleyebilirim. Boş yere dememişler “Müzik ruhun gıdasıdır” diye.  Ruhunuzu beslemeyi unutmayın..

Göçebe



9 yorum:

  1. Çello çalmak çok isterdim eskiden, appoacaliptica yı dinledikten sonra, ama olmadı :))) Müzik insan çok şey verir, özellikle hayal kurmayı, düşünmeyi, düşlemeyi...

    YanıtlaSil
  2. Çellonun sadece klasik müzikte kullanılamayacağını kanıtlamış bir grup, onları dinlerken kendinden geçiyor insan. Hayran kalmamak elde değil. Hayal kurmak güzel bir şey. Müzikle tam bir tutkuya dönüşüyor.. :)

    YanıtlaSil
  3. Müzik bize bir lütuf adeta. Ben de kulaklık kulağına yapışık yaşayanlardanım. Dediğin gibi insanı düşler alemine götürüyor müzik. Çok sevdiğim şarkılardan ezgilerden sonra gerçek yaşama karışmakta zorlanıyorum. Yazarken müzik yoksa tıkanıp kalıyorum. Dün gece bloğunda gezindim, sanırım zaman ayıramamışsın çünkü bu kadar güzel yazıp bu kadar ıssız kalmış olması garip. Umarım daha sık yazarsın. Zevkle okuyabileceğim seninki gibi bloglar gördüğümde çok mutlu oluyorum, makyajdan modadan çok fazla anlamıyorum çünkü. Bir türlü giremiyorum bu konularda yazanların arasına:) Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar mutlu oldum anlatamam, çok teşekkür ederim. Çok sık fikir gelse de bazen kaleme aktaramıyorum. Garip bir tutukluk oluyor, içimde kalıp zamanla siliniyor. Bir de çok iyi yazamadığımı düşünüyorum. Yazarken müzik konusunda sana çok hak veriyorum. Çünkü ben de müzik dinleyemeden bir şeyler yazamıyorum. İlham kaynağı oluyorlar. En çok enstrümantal dinleyerek daha iyi yazabileceğimi düşünüyorum. Bir de mutsuzken.. Hani derler ya "Yazmak mutsuzluktur,mutlu insan yazmaz" diye çoğunlukta öyle bir durumdayım. Bir de gece en olmadık zamanlarda (uykuya dalacakken) bir şeyler aklımı tırmalıyor, yaz beni diye diretiyor ama üşeniyorum. Sabahına unutuyorum.. İşte böyle bir karalama dünyam var..

    Modadan makyajdan pek çaktığımız yok, anlıyormuş gibi yapıyoruz sadece. Biraz ilgi duyuyorum ve bilgilerimi paylaşıyorum. Bence diğer kişiler de öyle. Çok uzun yazdım yine, kısa ve öz yazmayı öğrenmem gerek. Öptüm çok :))

    Bu arada senin bloğuna ise diyecek tek kelime var, Harika! :))

    YanıtlaSil
  5. Deme öyle ya, kısa ve öz yazmayı öğrenme:) Yazılarını da hep böyle uzun uzun yaz. Bence yazamayanların çok başvurduğu bir bahane o. Her şey kısa ve öz olmak zorunda değil. Uzun yazıları daha çok seviyorum ben:) Bloğumu beğenme sebebin güzel yüreğin. Yoksa iyi yazan insanlara iyi yazıyorsun deyince burnunun düşeceğini zanneden bir sürü insan gördüm ben:) Teşekkür ederim güzel cevabın için.

    YanıtlaSil
  6. biz bir bloga zaman ayıramıyorken sizin iki blogunuz varrr öyle mi?? Hayran kaldım doğrusu.bana da beklerim http://sinempehlivan39.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elimden geldikçe işte, teşekkür ederim. Takipteyim :)

      Sil
  7. Müzik dinlemeyi çok severim bende :) Bu arada sizi blog keşif etkinliğinde keşfedip takibe aldım banada beklerim :)
    suslusirine.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil