yukarı çıkalım mı?

16 Kasım 2014 Pazar

Ordan Burdan - Dipteki Kayıp Notalar / Kayıp Mu Adası Misal


Günlerden Pazar. Öyle sıradan bir gün gibi. Komşuların getirdiği bir kase aşure inatla yenmeyi bekliyor. Nar ve cevizle süslenmiş, kim yaptı bilmediğimden içim çekmiyor. Zaten aşureyi oldum olası sevmiş birisi değildim, olacağımı da sanmam.

Kahve kadehlerinin sayısını attırmamdan mı bilinmez, sol yanımdaki ağrıların şiddeti günden güne artıyor. Yaşlanıyoruuum.. Havalar desen ayarını tutturamamış conta gibi.
Ne olacağını kolay kolay kestiremiyorsun. Yine de seviyorum. Soğuk, sıcak, yağmurlu, hüzünlü bulutlu gökyüzü.. en çok da soğuk, kış. Kış geliyor diye diye kışı da getirmeyelim mi artık? Gelsin, geldi de. Montunuzu, şemsiyenizi ve sevdiğinizi yanınızdan eksik etmeyin canlar.. Ben, o doğru adamın gelmesini bekliyorum. Aslında O olsun ama o olmasın dediğim, gelmeyecek. Biliyorum. İkinci doğrusu gelsin, üçüncü olmasın. Üçler bana ihaneti hatırlatır, iki iyidir. Bir zaten bencildir, gelmez. Beklemeyelim değil mi?

Bu 2014’de hayırlı bir sene olarak geçmedi. Atarsa 2015 olmadı 2016, 2017. Beklerim ben, hem de çok iyi beklerim. Beklemek denildiği akla önce ben gelirim. Kimi zaman boş beklerim, koyunları da saymayı beceremem. Sıkılırım. Kitapların başucunda beklerim. Zaman daha çabuk geçiyor, bence denemelisin. Ya da uyku. Hmmm, en büyük tutkum. Uyuyan güzel de kimmiş benim yanımda!

Hiç kötü bir olay yaşadığınız anın içinde, zamanın yavaş aktığını hissettiniz mi? Bir bardağı elinden düşürdüğün o saniye içindeki an, ne kadar da yavaş akıyor. Ya da canım, yeni aldığın telefonu birisi elinden kapıp kaçtığı anda? Hemen olup biten olay sanki o an yavaş çekim ile kaydedilmiş gibi . Einstein’ın bu kadar zeki bir insan olmasını buna bağlıyorlar. Tabii bu bir varsayım. Neyden mi bahsediyorum? Tabii ki Einstein geç konuştu, dersleri zayıf bir öğrenciydi. Ya daha sonra? Tek tek ve yavaş konuşmasının ardında,  olayları normal akış hızından daha yavaş bir şekilde görmesi ve algılaması ortaya bir dahi çıkarmış olmasın? Bunu beynini kaçıran çılgın doktora sormak lazım.. 

Müzik yok, kocaman bir sessizlik hakim. Bu demektir ki, "Uyumalıyım"
Adiyos Amigo


Göçebe- 15 dk'da anca bu kadar..

4 yorum:

  1. Merhaba
    blogunu Fidan' in etkinligi sayesinde kesfettim. Yazis tarzini da cok begendim. Ugramak istersen bana da beklerim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim. Uğrarım tabii, ne demek.. :))

      Sil
  2. Bir, iki ve üç konusundaki yorumuna bayıldım... Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bloğuma uğramış olmana çook sevindim, teşekkür ederim :)

      Sil